ANTALYA - cea mai mare stațiune de pe litoralul mediteranian al TurcieiAntalya este situată între munții Taurus și Marea Mediteraniană, în regiunea mediteraniană de sud a Turciei.Orașul Antalya a fost fondat în secolul al doilea de cître regele Pergamon-ului, Attalus al II-lea.Orașul a fost ocupat de bizantini, selgiucizi, și mai apoi de romani. La final a fost reocupat de otomani.
Peste tot în oraș se găsesc ruine și clădiri rămase mărturie după ocuparea acestor imperii!
Tramvaiul - un mijloc de transport des folosit de turiști!Tramvaiul are aer condiționat, pentru a suporta mai ușor perioadele caniculare!În planul îndepărtat se vede Poarta lui Hadrian!Se pot face fotografii fără restricții...!
Poarta lui Hadrian, sau Poarta Hadrianus, este un arc de triumf, care a fost construit în numele împăratului Hadrian, care a vizitat Antalya în anul 130 î.e.n.Intrarea în Antalya veche se face prin Poarta lui Hadrian! Este construită din marmură!Poarta lui Hadrian - un simbol al orașului care atrage turiști de pretutindeni!
Centrul vechi sau zona turistică cunoscută în dialectul local sub numele de Kaleiki, este caracterizată de străduțe înguste, pavate cu piatră cubică.
Casele sunt frumoase, arătoase și bine întreținute, înconjurate de o vegetație specifică zonei.

Orașul vechi este în mare parte pietonal!Stradă... acoperită de umbrele!În orașul vechi două străzi sunt unite de umbrele!Un loc de atracție preferat de turiști!La vreme de seară...Idee ce s-a răspândit în multe locații de pe planetă!
Vestitele covoare orientale - lucrate manual cu multă trudă și răbdare!Stand de prezentare a modului în care se lucrează covoarele tradiționale.Tradițiile lor de lucru rămân intacte, indiferent de trecerea timpului!Modele și culori specifice tradiției

Nuntă în centrul vechiOrașul port Antalya - cu multe zile însorite pe an garantează legături bune de la Istanbul, Ankara, Alanya, Side, Kiemer și Cappadocia.

Multe zone sunt stropite cu apă pentru a face căldura mai suportabilă!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu