LJUBLJANA - capitala Sloveniei - oraș european cu puternice valențe culturale


Orașul LJUBLJANA datorită poziției sale geografice a fost influențat de culturile germanice, latine și slave!

ANCORA - folosită ca simbol al stabilității!Pregătire pentru festivitățile zilei!Domnițe în port tradițional!
Portul opincilor este tradiție - realizate din piele de căprioară!!!


Clădirea principală a Universității din Ljubljana. În trecut a fost sediul Parlamentului Carniolan.Biserica Franciscană "Buna Vestire" - un simbol al orașului aflată în Piața Preseren.Catedrala St.NicholasDetaliu - Catedrala St.Nicholas
Ușa de la intrarea în Catedrală!
Ușă confecționată din bronz!
Anticariat
Un cârnat pe măsură!
Ljubljana este cel mai mare oraș din țară cu aproximativ 280 000 de locuitori.
Podul Triplu sau Tromostovje - care leagă Piața Nouă de Centrul Vechi. Sunt trei poduri care pe un mal se întâlnesc în același punct!

Podul Triplu - peste râul Ljubljana trec maiestuos trei poduri, proiectate de arhitecți diferiți, construite din piatră cubică. Podurile separă orașul medieval de cel modern!
Biserica FranciscanăArtă... stradală!


Pentru pictură!Dragonul - simbol reprezentat pe stema și steagul orașului!
 Eroul Iason și argonauții săi, după ce au găsit lâna de aur, la întoarcerea acasă, mergând pe rîul Sava și apoi la izvorul râului Lublianica, au găsit un lac înconjurat de mlaștină mare. Zona era stăpânită de un monstru, pe care potrivit legendelor locale Iason l-a învins. Acel monstru este Dragonul care astăzi este reprezentat pe stema și steagul orașului!
Podul Dragonilor sau Zmajski Most în limba localnicilor!Podul MăcelarilorPodul măcelarilor - unde sute de lacăte sunt prinse de marginile laterale!Lacătul - folosit ca un simbol al iubirii eterne!

Raiul colecționarilor de lacăte!Capuri de dragon realizate din metal se găsesc pe marginile podului!Moda lacătelor s-a extins si aici!


Pietre cu chip de om - așezate pe balustrada podului!

Broască... cu lacăte în gură!


Lacăte...În magazinele de profil găsim o diversitate mare de suveniruri!Mașină de pompieri - pentru colecționari!Fotografie realizată prin vitrină...Simbolul potcoavei - chiar și brodat.Lucrări realizate din bronz și alamă!Ambarcațiuni - realizate la scară!Machete realizate cu măiestrie!Un ceas mai deosebit!Lucrări din ceramică - magneți!
Potcoava - simbol întâlnit și în acest areal geografic! Realizate din fier!Pod de pământ - pentru migrarea animalelor sălbatice


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu