Insula Capri - pe urmele lui Axel Munthe! Meșteri și meșteșuguri tradiționaleCapri - este o mică insulă din Marea Tireniană, situată la intrarea în Golful Napoli. Are două orașe importante: Capri și Anacapri.
Clădirea de unde se poate lua telescaunul


Harta insuleiStrăzi înguste - specifice zonei insularePiazzetta Umberto I - locul unde se află și Catedrala San StefanoAutocare speciale mici, adaptate străzilor înguste!

Multe zile din an soarele este mereu prezent!


Vegetație specifică zoneiPe urmele lui Axel Munthe!Villa San Michele se află în Anacapri și este casa medicului și scriitorului suedez Axel Munthe. Este cel mai important obiectiv din Anacapri.
O mică curte interioară pentru relaxare!Imagine emblematică - folosită ca simbol!Din biblioteca proprie, două volume de Axel Munthe - Cartea de la San MicheleCurtea interioară - imagine simbol!Vedere panoramicăCărți editate în 1986, Editura Minerva București, Biblioteca pentru toți!

Imagini din interiorul vilei

Curtea exterioarăUn loc de relaxare magnific!
Grădină superbă și frumoasă cu vedere spectaculoasă asupra întregului Golf Napoli!Golful văzut de pe terasele vilei

Axel Munthe a fost fascinat de arta egipteană și a dorit să aibă o copie a Sfinxului.Sfinxul din granit este emblema Villei San Michele și veghează asupra golfului!

În grădină găsim diverse statui
Tipuri de melci și scoici specifice zonei marine
Arta de a crea suveniruri este specifică zonei!Tot ce este legat de mare va prinde viață în suveniruri frumos lucrate!Magazinele sunt pline cu de toate!În interiorul magazinelor găsim meșteri locali ce își practică meseria sub pribirile curioșilor.Concentrat asupra lucrării!Predomină confecționarea de sandaleCaracatiță pe post de clanță
Pe insulă cresc multe plante cu miros îmbietor, fapt ce a făcut posibilă apariția parfumurilor!Alambic de distilare... pentru parfumuri!Picură... cu miros!Industria parfumurilor este bine dezvoltată!Capcane... de miros! Pe gardurile fabricilor sunt montate mici dispozitive încărcate cu parfumuri!La căldura soarelui care arde permanent- mirosul te doboară!Grădinile lui Augustus - construite de Alfred KruppPanoramice unice!
Villa Krupp - un mare industriaș german care și-a construit o reșediniță pe această insulă.
Via Krupp - un drum ce coboară de la Villa Krupp spre mareVia Krupp - un drum abrupt și spectaculos, în formă de zig-zag, cu multe curbe în "ace de păr".
Este considerat cel mai frumos drum din lume!
Este o adevărată capodoperă pietonală!
Stâncile Faraglioni!Au înălțimea de 100 de metri! Cele trei insule se numesc Stella, Mezzo și Scopollo!Stâncile se pot vedea bine din Grădinile lui Augustus!Muntele ce se revarsă... în mare!Insula văzută de pe feribot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu