sâmbătă, 25 iunie 2016

COȘURI DIN PĂNUȘI DE PORUMB



Coșuri realizate prin metoda tradițională a nodului !



Pănușile de porumb trebuiesc atent selectate, să fie curate, moi, 
fără imperfecțiuni, de regulă cele interioare coceanului de porumb!


Folosind fâșii subțiri de pănuși, obținem un coș cu textura fină!






Folosind pănuși mai groase obținem un coș cu alt aspect !




Se pot crea o gamă variată de modele și dimensiuni în 
funcție de scopul utilizării coșurilor !






Coș realizat în urmă cu 17 ani ! Se observă o schimbare de culoare,
rezistența coșului păstrându-se intactă.




Am experimentat o nouă metodă de împletire a coșurilor din pănuși de porumb!
Din capetele subțiri și scurte, legate împreună prin înnodare,
vom obține în final lucrări cu un aspect deosebit !






La realizarea coșului s-au folosit pănuși colorate prin metode tradiționale !







Folosind  aceeași metodă nouă de împletire, din pănuși albe,
vom obține o lucrare unicat !








Mai păstrez niște coșuri din pănuși realizate acum 25 ani, tot prin metoda
nodului cu o țesătură mai groasă !


Structura rămâne la fel de rigidă, doar culoarea se schimbă,
mergând spre o nuanță lemnoasă !


Coș folosit în bucătărie pentru fructe !


Se observă o rezistență foarte bună în timp a lucrărilor realizate 
din pănuși de porumb.


Coșuleț de mărunțișuri - vârsta 25 ani !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu